Модни тенденции - лято 2012


Акцентът това лято: косите изглеждат естествено – и като прически, и като цветове. Обемни, ефирни и вълнисти са както късите, така и дългите коси. Chloe Jil Sander Преобладават късите прически. Те са стилизирани с небрежно падащи кичури – вълнисти или такива, извити навън, повдигнати обемно в горната част. Продължава да властва карето. Но също така и други линии имат място: много къса коса на тила и дълги кичури отгоре, както и т. н. „равни пластове”.
Версаче Емилио ПучиДългите коси също са силно етажирани, свободно пуснати, падащи на меки къдрици или на небрежни кичури. Кичурите могат да се фиксират със стилизанти – „мокър ефект”. Бретоните са дълги. Косите са сресани на среден път или на дълбок страничен, с открито чело. Актуални са конските опашки – високи или ниски, така лесни и практични за горещите летни месеци. Цветовете на лято – 2012 са традиционни, натурални – руси, кафяви, червеникави и черни, като нюансите са топли и най-важното – изглеждат естествено.
  • Русите цветове често са златисти, с кичури в по-светло русо и златисто кафяво.
  • Кафявите са шоколадови със златисти оттенъци и с кехлибарени кичури.
  • Червените са по-скоро в златисто-медни романтични нюанси.
  • Класическото черно е подходящо за дами със светъл тен.
Prada Tracey Hughes и Mieka Hairdressing Отново изключително актуални са кичурите, които не само не са контрастни, а са по-скоро преливащи, създаващи илюзията за естествено изсветлена от слънцето коса. Формата не е точно фиксирана, а като разположение не са точно подредени. Често се правят т. н. „воали” и се разполагат, както на цялата коса, така и може да са като акценти в краищата или на определени места в косата – симетрично или асиметрично. Fabien Provost и Alexandrine PielПри мъжките прически са актуални силно скъсените на тила и обемни в горната част коси.
Ключови думи: